pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Recreatie
 

Agenda
 
Tentoonstellingen
 
Provincies: 

Index
   
   
 
 

 

 

 

 

Kastelen en landhuizenOtterlo

  pixelzwart.gif (807 bytes) pixelzwart.gif (807 bytes)

Het Jachthuis St. Hubertus, gezien vanaf de vijver.

(Foto Uitgeverij Alandsbeek)

HVHubertus.JPG

Jachthuis Sint Hubertus
Jachthuis St. Hubertus, Het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Apeldoornseweg 250, 7351 TA Hoenderloo.
Het Jachthuis St. Hubertus is een Rijksmonument. Het werd gebouwd door de architect H.P.Berlage voor Anton en Hélène Kröller-Müller die het aanvankelijk alleen als buitenverblijf gebruikten, maar er hun laatste levensjaren ook woonden.

Er worden regelmatig rondleidingen gehouden en het jachthuis is ook alleen via een rondleiding te bezichtigen. De toegankelijkheid voor mensen met functiebeperkingen is beperkt. Van het parkeerterrein naar de ingang is een flinke afstand en voor stoklopers is het belangrijk te weten dat zij een wildrooster passeren. Het toegangspad is drempelvrij tot even voor de deur, waar u te maken krijgt met een drempel van ..cm. De toegang (dubbele deuren) is drempelvrij en ook binnen zijn er geen drempels.
Belangrijk:
Voor rolstoelgebruikers(sters) is een rondleiding eigenlijk alleen mogelijk als zij in staat zijn over te stappen in een vouwrolstoel die in het jachthuis voor dit doel beschikbaar is. Er zijn namelijk een aantal smalle deuren (64 cm) waar de beschikbare rolstoel precies doorheen kan. Mensen die slecht ter been zijn moeten er rekening mee houden dat (alle) bezoekers wordt gevraagd beschermende plastic slofjes over de schoenen te dragen ter bescherming van de vloeren. Het jachthuis is een rijksmonument.
Tuin
De tuin is toegankelijk, maar er ligt grind. U kunt via dit grindpad tot de vijver komen, maar rolstoelgebruikers kunnen niet langs het theehuis naar de vijver toe (trappen). Dat kan wel via het bos maar daar heeft u met zandpaden te maken. Met uw gezicht naar het jachthuis kunt u wel rechtsom bij de vijver komen (toegang naar de witte fietsen) via een verhard pad, dat eveneens overgaat in een zandpad. Het pad is aan het begin echter in slechte staat, maar dat probleem wordt of is mogelijk reeds verholpen.

Laatst gehouden controle: februari 2003