pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 16 november 2005)
Nieuwe Harry Potter  op dag 
van verschijnen ook in braille
Als op zaterdag 19 november 2005 de nieuwe Harry Potter in de winkel verschijnt.zal het gloednieuwe deel zes 'Harry Potter en de halfbloed prins' ook in braille beschikbaar komen. Het gaat hier dan om ruim twaalf kilo braillepapier. Dat zijn ruim 2000 vellen papier die nodig zijn om het 496 pagina's dikke boek om te zetten in het brailleschrift. Harry Potter, deel 6, bestaat in braille uit 25 banden. 

FNB (Federatie Nederlandse Blindenbibliotheken) die lectuur en informatie voor mensen met een leeshandicap maakt, zorgt voor de productie van deze bestseller. FNB kan deze brailleversie zo snel leveren omdat de uitgever vorige week al het digitale bestand van het boek beschikbaar heeft gesteld, speciaal voor deze productie. Als het gedrukte boek zaterdag 19 november in de winkels ligt, starten bij FNB in Rijswijk ook de brailleprinters. De brailleboeken kunnen dan vanaf maandag via de post verzonden worden naar blinden en slechtzienden. 

Gesproken versie

Voor de gesproken versie van Harry Potter, deel 6, moeten de mensen met een leeshandicap nog even geduld hebben. De opnamen hiervoor starten volgende week als het gedrukte boek beschikbaar is en de productie zal minimaal twee maanden in beslag nemen. De gesproken uitgave zal naar schatting ruim twintig uur luisterplezier gaan opleveren.

FNB is verantwoordelijk voor het toegankelijk maken van lectuur en informatie voor mensen met een leeshandicap. FNB beschikt over een collectie van ruim 6000 brailleboeken en produceert 450 nieuwe titels per jaar. Daarnaast is er een collectie van ruim 34.000 gesproken romans en licht informatieve boeken beschikbaar. Ook zijn er meer dan 3000 verschillende kranten en tijdschriften in gesproken vorm. Scholieren en studenten kunnen hun studie- en vaklectuur in gesproken vorm, in braille of in vergrote letter bij FNB aanvragen. Daarnaast is er een ruime collectie aan digitale uitgaven van kranten, tijdschriften en studie en vaklectuur via de internetservice beschikbaar voor mensen met een leeshandicap. (Bron Nieuwsbank)

 

   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)