pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 29 augustus 2003)

Groen Links wil met spoed reactie van
staatssecretaris over toekomst Wvg

In een reactie op een ambtelijke notitie over een nieuwe visie op het Dienstverleningsstelsel zegt Groen Links verbijsterd te zijn over het bericht dat "de regering de Wet Voorzieningen Gehandicapten (Wvg) wil uitkleden". Kamerlid Evelien Tonkens wil met spoed een reactie van staatssecretaris Ross-Van Dorp van het ministerie van VWS over de toekomst van de Wet Voorzieningen Gehandicapten.

Het afbreken van de rechten van ouderen en gehandicapten, waarover gisteren in het Algemeen Dagblad werd bericht, tast volgens Groen Links de betrouwbaarheid van de overheid aan. Dit zou haaks staan op eerdere afspraken die er zijn gemaakt. Groen Links is juist van mening dat de rechten van gehandicapten nog onvoldoende in de Wvg zijn gewaarborgd. Om dat te veranderen heeft Groen Links in mei een wetsvoorstel ingediend, samen met de SP en de VVD. Dit wetsvoorstel geeft gehandicapten afdwingbare rechten in plaats van vrijblijvende richtlijnen. "Gehandicapten hebben nu te weinig zekerheid over de voorzieningen die ze van gemeenten kunnen verwachten. Dit wetsvoorstel biedt die zekerheid wel", aldus de reactie.

Kamerlid Tonkens wil nu van de staatssecretaris weten of zij bereid is het wetsvoorstel van Groen Links, SP en VVD te steunen.