pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 12 februari 2003)

ABN AMRO en ANBO starten proef met servicebus voor ouderen en gehandicapten

Het interieur van de servicebus, die het betalingsverkeer voor ouderen en mensen met functiebeperkingen moet vergemakkelijken.  (Foto ABN AMRO)


Met ingang van 24 februari 2003 zal in twaalf plaatsen in Nederland elke veertien dagen een servicebus verschijnen die tot doel heeft de toegankelijkheid en bereikbaarheid van het betalingsverkeer te verbeteren voor ouderen en mensen met functiebeperkingen. Het gaat hier om een proefperiode van een jaar. De bus werd op 11 februari in gebruik gesteld door de demissionaire minister van FinanciŽn Hans Hoogervorst. Het betreft een samenwerkingsproject van ABN AMRO en de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO).

Voor rolstoelgebruikers zijn er speciale voorzieningen. Zo is er een rolstoellift, zijn demonstratieplekken op de juiste hoogte aangepast en is ook een geldautomaat door middel van een hefplateau toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De geldautomaat is geschikt voor het opnemen (ook gastgebruik) en storten van geld op eigen rekening.

In de bus is er voorts een mobiele verbinding om kennis te maken met de telefonische dienstverlening van de bank en om eventueel direct telefonisch zaken te regelen.

Er is verder een unit om kennis te maken met de mogelijkheden van internet bankieren. In de bus is een gastheer of gastvrouw aanwezig om bezoekers wegwijs te maken. Daarnaast is er een adviseur van de ANBO aanwezig die advies kan geven over de meest uiteenlopende onderwerpen.

De servicebus staat met ingang van 24 februari dus eens in de twee weken een hele dag (11.00 tot 16.00 uur) op de volgende locaties:

Maandag Grathem Centrum
Dinsdag Ankeveen Centrum
Woensdag Langerak Centrum
Donderdag Giessen Centrum
Vrijdag Terschuur Centrum
Zaterdag Wernhout Anton Jurrienstraat
Maandag Hensbroek Kerkweg
Dinsdag Winkel Bosstraat
Woensdag Avenhorn Dwingel
Donderdag Saasveld Hoflaan/Bruinsplein
Vrijdag Kilder Wehlseweg
Zaterdag Sint Johannesga Molenstelle