pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 8 mei 2006)
ANBO stemt absoluut niet in met
AOW-pannen Wouter Bos
De ouderenbond ANBO voor vijftig plussers stemt beslist niet in met de plannen van PvdA-leider Wouter Bos, die ouderen (vanaf een bepaald hoger inkomen - red.) straks premie voor hun AOW wil laten betalen. Dat heeft de bond voor vijftig plussers vandaag meegedeeld in reactie op berichten hierover in de pers.

De ANBO zegt in een persbericht actief te willen deelnemen aan het vergrijzingsdebat. "Belangenbehartiging is ons werk en dat betekent dat we geen enkele discussie uit de weg gaan. Maar 65-plussers via premieheffing te laten meebetalen aan hun eigen AOW is absoluut een brug te ver", aldus de ANBO.

De ouderenbond geeft te kennen best met Bos te willen praten. De demografische ontwikkelingen en het toenemend aantal vijftig plussers maken een grondige discussie noodzakelijk over deze vergrijzing in relatie tot onder andere zorg, inkomen, huisvesting en mobiliteit. De ANBO zal daarom in het kader van de komende Tweede Kamerverkiezingen met alle politieke partijen om de tafel gaan zitten, aldus het bericht.

 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)