pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 22 januari 2006)
Zorgverleners en cliŽnten in
actie voor betere WMO
 
Chronisch zieken, mensen met een handicap, ouderen en zorgverleners trekken maandag 23 januari naar Den Haag om actie te voeren voor een betere Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Zij eisen onder meer behoud van het recht op zorg. Van 10.30 uur tot 11.15 uur is er een manifestatie op het Plein bij de Tweede Kamer. De Tweede Kamer debatteert op 23 januari en de dagen erna over deze wet.

Met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) komen huishoudelijke hulp (AWBZ), de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) en een aantal welzijnstaken onder een gemeentelijk regime. Volgens de actievoerende organisaties vormt de WMO een bedreiging. Zij vinden dat het recht op zorg op de tocht staat. De betrokken belangenorganisaties willen aanpassing van de wet op, onder andere, de volgende punten:

  • behoud van het recht op zorg, ook op termijn;
  • voor cliŽnten volwaardige participatie en regie over de persoonlijke situatie,
  • voldoende en adequate woon-, zorg-, en welzijnsvoorzieningen,
  • behoud van kwaliteit en werkgelegenheid voor medewerkers in zorg en welzijn en
  • zorgverlening door gekwalificeerde medewerkers.

De organisatie van de actie ligt bij de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad, de ouderenorganisaties ANBO, NVOG, PCOB en de Unie KBO (samen het CSO - CoŲrdinatieorgaan Samenwerkende Ouderenorganisaties), de Federatie van Ouderverenigingen en ABVAKABO FNV. Zij doen dit namens 23 maatschappelijke organisaties van consumenten, patiŽnten, cliŽnten mantelzorgers en de vakbeweging met een gezamenlijke achterban van vier miljoen leden.

 

 
 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)