pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op16 februari 2002).


Ministerie van VWS doet kleinschalig
onderzoek met medicinale cannabis

Het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het medisch centrum van de Vrije Universiteit in Amsterdam hebben een overeenkomst gesloten voor kleinschalig onderzoek met medicinale cannabis. Het onderzoek wordt gedaan bij zestien MS-patiŽnten.

Voor dit onderzoek worden drie soorten cannabis met elkaar vergeleken, waaronder een placebovariŽteit.  De cannabis voor het onderzoek wordt geleverd door de Rotterdamse stichtingen Institute of Medical Marijuana en Maripharm. Maripharm zal ook de metalen pijpjes voor het inhaleren  van de cannabis leveren. Beide stichtingen leveren gestandaardiseerde cannabis volgens de de kwaliteitseisen die het Bureau voor Medicinale Cannabis stelt. Het VU medisch centrum hoopt het onderzoek in ongeveer een jaar af te ronden.

Het bureau  voor Medicinale Cannabis bereidt op dit moment ook de levering van cannabis aan apotheken voor. Op voorstel van minister Els Borst heeft het kabinet al eerder besloten de verstrekking van medicinale cannabis door apotheken  op doktersrecept aan patiŽnten toe te staan.

Een groot aantal telers heeft zich reeds aangemeld om de cannabis hiervoor te kweken. Met de selectie van telers op basis van kwaliteitseisen en een screeningsprocedure wordt later dit jaar begonnen. De verwachting is dat het BMC vanaf het voorjaar van 2003 aan apotheken levert.