pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 23 augustus 2005)
Koningin doopt nieuwe aangepaste catamaran 'Beatrix' tijdens Sail

Koningin Beratrix temidden van veel belangstellenden bij het nieuwe aangepaste zeilschip.

(Foto Het Prinses Beatrix Fonds)

Koningin Beatrix temidden van veel officials en belangstellenden bij de nieuwe catamaran.

Onder grote belangstelling van bezoekers op de wal en veel officials heeft koningin Beatrix tijdens Sail aan de Oostelijke Handelskade een achttien meter lange catamaran gedoopt, die haar naam draagt. De 'Beatrix' is een zeilschip dat helemaal voor gebruik door mensen met een handicap is aangepast en van de modernste technieken is voorzien. Het Prinses Beatrix Fonds voor spierziekten heeft het zeilschip aan haar beschermvrouwe aangeboden bij het 25-jarig regeringsjubileum van de Koningin.

Het zeilschip is in minder dan één jaar voltooid. Scheepswerf Valk uit Elburg heeft de bouw en de vele noodzakelijke aanpassingen op zich genomen. De voltooiing is tot stand gekomen in samenwerking met NEBAS, de koepel van zeshonderd sportverenigingen voor mensen met een beperking. Deze organisatie zal ook voor de exploitatie van het schip zorgdragen. De 'Beatrix' vervangt de 'Zonnetij' die na dertig jaar hard aan vervanging toe was.

De totale kosten van het zeilschip bedroegen bijna één miljoen euro. Dat was hoger dan voorzien door de vele technische en kostbare aanpassingen. Daarbij was de veiligheid van de opvarenden een eerste vereiste. Voor dit Nationaal Geschenk heeft het Prinses Beatrix Fonds dit jaar een afzonderlijke sponsoractie gehouden. De bouw is bekostigd door veel sponsors, zowel in geld als in natura. Hoofdfinancier is de Sponsor Loterij, die een substantiële bijdrage heeft geleverd. Het schip zal volgend jaar in de vaart worden genomen. (Bron Nieuwsbank)

 

 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)