pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG 
(Deze site is bijgewerkt op 15 maart 2005)
Gemiddelde huurverhoging in 2005 lager dan in voorgaande jaren 
De gemiddelde huurverhoging komt in 2005 lager uit dan in voorgaande jaren. Dat heeft de minister van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) Sybilla Dekker, in een brief meegedeeld aan gemeenten en corporaties. De gemiddelde huurverhoging was vorig jaar 2,9 procent. Voor dit jaar wordt een gemiddelde verwacht van 1,8 procent. Voor corporaties ligt dit lager, omdat zij hun huur gemiddeld mogen verhogen met 1,6 procent. De maximale huurverhoging die verhuurders in 2005 mogen vragen is 2,7 procent. 

De maximale huurprijsgrens voor woningen waarvoor huursubsidie kan worden ontvangen is 604,72. Voor woningen met een huurprijs daarboven bepalen verhuurders zelf de huurstijging. Huurders ontvangen uiterlijk 30 april 2005 van hun verhuurder een brief met daarin de voorgestelde huurverhoging.

In het persbericht van het ministerie wordt gesteld dat de lage huurstijging in 2005 een eerste stap is op weg naar het nieuwe huurbeleid. De belangrijkste wijzigingen van het nieuwe huurbeleid, waarover onlangs in de Tweede Kamer is gesproken, gaat pas op 1 juli 2006 in. 

Met het nieuwe huurbeleid wil de minister ervoor zorgen dat woningzoekenden gemakkelijker aan een woning komen. De minister wil het aanbod van woningen vergroten en een betere  prijs-kwaliteitverhouding van huurwoningen realiseren. Daarvoor acht zij het nodig dat op termijn de huur van meer woningen wordt vrijgelaten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)