pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 12 december 2005)
Hoogervorst bemant informatielijn zorgverzekeringen ouderenbonden
Met tien telefoonlijnen  gaat woensdag 14 december 2005 om tien uur 's morgens in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag de Nationale Informatielijn Zorgverzekeringen Ouderenbonden van start. Minister Hoogervorst van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geeft mede het startschot voor deze informatielijn door van 13.00 tot 13.30 uur zelf de telefoon te bemannen en vragen van bellers te beantwoorden. 

Behalve de minister zelf zullen senator Hannie van Leeuwen en een aantal Tweede Kamerleden enige tijd de telefoon opnemen. Onder hen zijn Agnes Kant (SP), A. Van Miltenburg (VVD), A. Mosterd (CDA) en A. Rouvoet (Christen Unie). 

Gerichte informatie

Met de komst van het nieuwe zorgstelsel in 2006 is het van belang dat burgers een weloverwogen keuze maken waar het hun zorgverzekering betreft. Half december hebben alle zorgverzekeraars hun cliŽnten geÔnformeerd over hun pakketten en tarieven. Via de informatielijn kunnen senioren te weten komen wat voor hen nu echt van belang is en wat de kleine lettertjes inhouden. 

De drie ouderenbonden ANBO, PCOB en de Unie KBO geven senioren gerichte informatie over de punten waarop ze moeten letten bij het maken van een goede keuze. De ouderenbonden hebben in het kader van het door het Ministerie van VWS ondersteunde project 'De kunst van het kiezen'  ieder een eigen telefoonnummer. Om het belang van een goede informatievoorziening voor alle burgers te benadrukken, werken de ouderenbonden nauw samen en treden ze op 14 december in Nieuwspoort ook gezamenlijk naar buiten onder het motto "Senioren kiezen met zorg!". 

Bereikbaar tot 1 mei 2006-

Vijftigplussers kunnen op 14 december vanaf 10.00 uur 's morgens bellen naar de informatielijn op de volgende nummers: ANBO 030 2330066, PCOB: 038 4222100 en de Unie KBO: 073 6904258. Degenen die wegens mogelijk grote drukte geen verbinding kunnen krijgen, hoeven zich niet ongerust te maken. De informatielijnen  blijven op deze telefoonnummers (tijdens werkdagen!) bereikbaar tot 1 mei 2006.

 

 

   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)