pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 15 november 2003)

Alle verzekerden kunnen in 2006
eigen zorgverzekeraar kiezen

Alle verzekerden kunnen vanaf 2006 overstappen naar een andere zorgverzekeraar als zij dat willen. Op dit moment kan dat nog niet. Dat heeft minister Hoogervorst van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gezegd bij het in ontvangst nemen van een onderzoeksrapport over het nieuwe ziektekostenstelsel in opdracht van het Verbond van Verzekeraars.

Met de invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel in 2006 komt er één standaardverzekering voor curatieve zorg, waar de huidige ziekenfondsverzekering en particuliere zorgverzekering in opgaan. Voor alle zorgverzekeraars geldt vanaf 2006 een acceptatieplicht. De voorwaarden zijn dan voor alle verzekerden hetzelfde.

Volgens minister Hoogervorst zal het nieuwe zorgstelsel voordelen hebben voor particulier verzekerden die nu bij veel mensen nog niet bekend zijn. Wie nu een particuliere ziektekostenverzekering heeft afgesloten en al wat ouder is of een langere ziektegeschiedenis achter de rug heeft, kan bijna niet meer switchen van verzekeraar. De particuliere verzekeraars kunnen hoge blokkades opwerpen of zelfs verzekerden weigeren, zodat een verzekerde voor de rest van zijn leven vast zit aan zijn huidige verzekeraar. Dat heeft volgens Hoogervorst niets met keuzevrijheid te maken en dat zal veranderen in de nieuwe standaardverzekering. Daar geldt een acceptatieplicht voor.