pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG 
(Deze site is bijgewerkt op 27 juni 2006)
Chronisch zieke verzekerden eisen in 
kort geding alsnog no-claim 2005 op
Een aantal chronisch zieke verzekerden heeft in een kort geding alsnog de no-claim van het jaar 2005 opgeŽist. De chronisch zieken stellen dat de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Hans Hoogervorst,  een korting in het leven heeft geroepen die mensen met een chronische ziekte discrimineert. De uitspraak is op 7 juli 2006.

Het kort geding is een initiatief van de actiegroep 'No Claim, No Way' die de rechtszaak ook financiert. De actiegroep is opgericht door Agnes Kant, lid van de Tweede Kamer voor de Socialistische Partij (SP).

Agnes Kant: "Ziek betaalt voor gezond. Het is een oneerlijk systeem waar chronisch zieken en gehandicapten buiten hun schuld de dupe van zijn. Het beste kan de no-claim daarom worden afgeschaft, op zijn minst voor chronisch zieken."

Verzekerden krijgen een deel van hun premie terug als zij minder dan Ä 255 ziektekosten hebben gehad. Doel van deze regeling is de mensen kostenbewust te maken. De vijftien eisers zijn chronisch ziek en hoe kostenbewust zij ook zijn, zij kunnen door bijvoorbeeld een spier- of nier- of andere ziekte nooit voor de no-claimkorting in aanmerking komen. Zo wordt hun een voordeel onthouden dat wel aan anderen ten deel valt en dat is een vorm van ongelijke behandeling die volgen hen onrechtvaardig en bovendien onrechtmatig is, zo stellen de eisers.

De chronisch zieken noemen drie mogelijkheden om de onrechtvaardigheid uit het systeem te halen: schaf de no-claimkorting af;  geef een premierestitutie gelijk aan de        no-claimkorting of houd bij chronisch zieken rekening met het bedrag dat zij door hun ziekte sowieso kwijt zijn, ongeacht hun kostenbewustzijn. (Bron: Nieuwsbank)

 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)