pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 
de Krant

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 13 november 2002)

Unieke service: grootste cd-collectie 
van Europa nu te leen via internet 

De Vereniging van Openbare Bibliotheken NBLC en de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) zijn met een unieke service gestart. De nieuwe service heet 'Leen Direct'. Mensen die lid zijn van een bibliotheek kunnen nu zeven dagen per week en 24 uur per dag cd's, lp's en muziek-dvd's via het internet aanvragen, die dan naar de eigen (aangesloten) bibliotheek worden verzonden. Daarmee komt Europa's grootste muziekcollectie van meer dan 250.000 cd's, 300.000 lp's en 1.000 muziek-dvd's direct beschikbaar. U krijgt per e-mail bericht wanneer het bestelde in uw eigen bibliotheek is gearriveerd.

'Leen Direct' is in samenwerking met de landelijke website van bibliotheken ontwikkeld. Leners hoeven nu niet meer naar de bibliotheek om een cde te laten aanvragen, maar kunnen dit doen via internet en hebben daarmee de beschikking over de grote collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam. De CDR heeft vanaf de introductie van de cd nagenoeg alles ingekocht wat op de Nederlandse markt is verschenen. Er werden door het hele land vorig jaar  maar liefst 80.000 cd's en lp's via de openbare bibliotheken in het land uitgeleend.

Om van de nieuwe service gebruik te kunnen maken, moet men zich wel bij de eigen bibliotheek voor 'Leen Direct' aanmelden. Daarna kan de lener via internet 24 uur per dag, zeven dagen per week zijn cd aanvragen. De lener krijgt automatisch via een e-mail bericht zodra de cd, lp of dvd voor hem of haar klaarligt. Op de website 'muziekweb.nl' kan men onder de knop ínformatie zien welke bibliotheken bij 'Leen Direct' zijn aangesloten. Men behoeft daar alleen maar de vier cijfers van de eigen postcode in te toetsen en de dichtst bijzijnde aangesloten bibliotheek komt in beeld.