pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 28 april 2006)
Nederlands platform voor patiŽnten
met lymfoedeem opgericht
Nederland telt meer dan 250.000 patiŽnten met aandoeningen van het lymfvaatstelsel. PatiŽnten vallen vaak tussen de wal en het schip. Om de aandacht voor deze niet zo bekende ziekte te vergroten, is per 1 maart 2006 een nieuwe patiŽntenvereniging, het Nederlands Lymfoedeem Netwerk (NLNet) opgericht. 

Over het algemeen is in Nederland sprake van een zekere onderschatting van deze ziekte, die als chronische aandoening de kwaliteit van het leven sterk kan aantasten en tot invaliditeit kan leiden. Vroegtijdige herkenning, behandeling en begeleiding zijn voor patiŽnten erg belangrijk. Vooral bij ouders van kinderen met lymfoedeem bestaat grote behoefte aan onderlinge contacten en uitgebreide informatie over de aandoening van hun kind. 

De nieuwe vereniging NLNet heeft als doel een  onafhankelijk platform te zijn om (wetenschappelijke) kennis, landelijke en internationale richtlijnen en ervaring omtrent lymfoedeem ter beschikking te stellen aan patiŽnten en hulpverleners die te maken hebben met lymfologische aandoeningen. Er is een internetplatform, tweemaal per jaar komt een tijdschrift (Lymfologica) uit en jaarlijks wordt er een patiŽntencongres georganiseerd. (Bron Nieuwsbank)

   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)