pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG    pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 18 april 2002).

Meer aangepaste woningen nodig
voor lichamelijk gehandicapten


Er zijn te weinig aangepaste woningen voor lichamelijk gehandicapten om er zelfstandig te kunnen wonen. Ook het aantal groepswoningen en clusterwoningen met ADL-assistentie (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen) schiet tekort en moet  belangrijk worden uitgebreid. Dat is het oordeel van het College Bouw Ziekenhuisvoorzieningen in een rapport over voorzieningen voor lichamelijk gehandicapten.

Het Bouwcollege schat dat het aantal woningen voor zelfstandig wonen met 1500 tot 2000 moet worden uitgebreid en dat het aantal clusterwoningen met ADL-assistentie met 900 tot 1000 zal moeten toenemen om in de vraag te voorzien. Het Bouwcollege is daarnaast van oordeel dat de vraag naar zorg in grote woonvormen zal afnemen. Capaciteitsuitbreiding wordt hier niet nodig geacht. Wel wordt vastgesteld dat het aantal plaatsen in dagactiviteitencentra met 700 tot 1200 plaatsen moet worden uitgebreid. 

Het rapport werd uitgebracht op verzoek van staatssecretaris Margot Vliegenthart van het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport (VWS).