pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 2 maart 2005)
Inspectie Gezondheidszorg opent
meldpunt over verpleeghuizen
De Inspecte voor de Gezondheidszorg heeft een meldpunt over verpleeghuizen geopend. Bij dit centrale meldpunt kunnen mensen rechtstreeks terecht met klachten over situaties van onverantwoorde zorg in verpleeghuizen.

Mensen die met het meldpunt bellen krijgen een medewerker van het telefoonteam aan de lijn die de klachten en opmerkingen registreert. Deze signalen van patiŽnten, cliŽnten, familieleden, vrijwilligers, zorgverleners, beroepsbeoefenaren en anderen kunnen een hulp zijn bij het opsporen van gebreken. De Inspectie voor de Gezondheidszorg kan dan zo nodig optreden om te voorkomen dat de veiligheid en de kwaliteit van de zorg in gevaar komen.

Een speciaal team van inspecteurs beoordeelt bij klachten of er sprake is van een calamiteit of mogelijke structurele tekortkomingen in de zorg. De inspectie informeert de melder altijd over de afhandeling  van de klacht. 

Het meldpunt is op drie manieren te bereiken.

  1. Op werkdagen is het meldpunt tussen 9.00 en 12.30 uur en tussen 13.30 en 17.00 uur te bereiken op telefoonnummer 0800-1205.
  2. Klachten kunnen ook worden geuit door een klachtenformulier in te vullen op www.meldpunt-verpleeghuiszorg.nl of
  3. het schrijven van een brief aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg ter attentie van Meldpunt verpleeghuizen, Postbus 16119, 2500 BC DEN HAAG.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)