pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
  De Krant
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 14 april 2006)
NS geeft treinreizigers met handicap 
extra hulp bij bezoek aan 'Support'
De Nederlandse Spoorwegen zullen van 19 tot en met 22 april 2006 op het station Utrecht Centraal extra medewerkers inzetten om mensen met een handicap te helpen bij het in- en uitstappen. Op die dagen worden in de Jaarbeurs de beurzen 'Support' en 'Balance' gehouden die door veel mensen met functiebeperkingen worden bezocht. N.S. verwacht dat veel bezoekers met de trein reizen.

Om reizigers met een rolstoel of scootmobiel in en uit de trein te helpen, zijn tijdens de beursdagen op het station Utrecht Centraal ook extra invalidenbruggen beschikbaar. 

NS verwacht een stijging van het aantal verzoeken om assistentie. Om de begeleiding zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden, adviseert NS bezoekers hun heen- en terugreis zo vroeg mogelijk aan te melden bij het Bureau Assistentieverlening. Zodra voor een trein het maximum aantal rolstoelplaatsen volgeboekt is, biedt NS een alternatief.

NS is ook op de beurs Support aanwezig om voorlichting te geven over het gebruik van de nieuwe kaartautomaat. Bezoekers kunnen deze door het Landelijk Bureau Toegankelijkheid geteste automaat zelf uitproberen. Daarnaast wordt een filmpje vertoond over assistentieverlening aan mensen met functiebeperkingen.

 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)