pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 2 februari 2006)
Mensen met verstandelijke beperking
nemen deel aan onderzoeksproject
Twee mensen met een verstandelijke beperking en een ouder gaan deelnemen aan een onderzoeksproject van de Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit te Amsterdam. De ervaringsdeskundigen zijn Janneke Smit en Michiel de Zeeuw van de LFB, de Landelijke Federatie Belangenverenigingen Onderling Sterk, die opkomt voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ook een ouder van een zoon met verstandelijke beperkingen zal deelnemen aan het onderzoeksproject 'Vraagsturing in onderzoek voor en met mensen met een verstandelijke beperking'. Het project moet leiden tot een lijst met onderzoekthema's vanuit cliŽntenperspectief. Daarnaast moet het project ertoe leiden dat mensen met verstandelijke beperkingen en hun ouders meer invloed krijgen bij het wetenschappelijk onderzoek. Het project richt zich op alle doelgroepen, inclusief mensen met een meervoudige ernstige beperking en mensen met gedragsstoornissen. 

Het onderzoek is een project van de Universiteit Maastricht, de Vrije Universiteit, de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) en de Landelijke Federatie Belangenverenigingen Onderling Sterk (LFB). Het project loopt tot medio 2006.

Aanleiding voor het project is het 'Advies Beperkingen en Mogelijkheden: onderzoek bij mensen met een verstandelijke handicap' dat de Raad voor Gezondheidsonderzoek (RGO) in 2005 heeft uitgebracht. Het onderzoek wordt gefinancierd door het Ministerie van VWS en ZonMW

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)