pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 
De Krant

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG    pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 25 mei 2002).

Nederlandse politie gaat meer
gehandicapten in dienst nemen

De Nederlandse politie wil in de komende kabinetsperiode meer arbeidsgehandicapten in dienst nemen. Het streven is om zo drie procent van het totale personeelsbestand in te vullen, hetgeen ongeveer 1400 arbeidsplaatsen betekent.

"Deze operatie is voor de Nederlandse politie pure noodzaak", zei P.J. Zunderd toen hij in Apeldoorn het handboek Instroom Arbeidsgehandicapten in ontvangst nam. Zunderd is in de Raad van Hoofdcommissarissen verantwoordelijk voor het personeelsbeleid.

Het handboek vormt het sluitstuk van een project arbeid en gehandicapten van het Nederlands Politie Instituut dat twee jaar geleden startte. In het  project werkten onder andere een aantal politieregio's, vakorganisaties en stichting Sonneheerdt samen om korpsen te ondersteunen bij het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten. Daarbij zijn aansprekende successen geboekt bij het in dienst nemen van blinden en slechtzienden, lichamelijk gehandicapten en mensen met een WAO-verleden. Voorbeelden daarvan zijn het inzetten van arbeidsgehandicapten bij de publieksopvang, het opnemen van aangiften, op beleidsafdelingen en aftappen van telefoongesprekken.