pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG

voor de  provincie

  Groningen

(Deze site is bijgewerkt op 3 augustus 2006)
UMC Groningen gaat tijdelijk thuiszorg regelen voor UMCG-patiŽnten in regio 
Het Universitair Medisch Centrum Groningen gaat tijdelijk thuiszorg regelen en financieren voor patiŽnten die opgenomen zijn (geweest) in het UMCG en na ontslag thuis zorg nodig hebben. Het UMCG wil met dit initiatief voorkomen dat de patiŽnten van het medisch centrum de dupe worden van de problematiek rondom AWBZ-gelden, waardoor verscheidene thuiszorgorganisaties een cliŽntenstop hebben moeten instellen. De regeling geldt voorlopig en bij ongewijzigd VWS-beleid  tot 1 september 2006. Per die datum zal worden bekeken of  verdere voortzetting van de regeling  vereist is. 

Door de toegenomen vraag naar thuiszorg hebben veel thuiszorgorganisaties aangegeven over onvoldoende middelen te beschikken om nieuwe cliŽnten thuiszorg te bieden. Hiervan dreigen ook patiŽnten van het UMCG de dupe te worden. Om dit te voorkomen neemt het UMCG het initiatief om de zorg voor patiŽnten, ook na ontslag uit het ziekenhuis, zo goed mogelijk en in samenspraak met de patiŽnt en de thuiszorgorganisaties te regelen. 

Het UMCG gaat de geÔndiceerde zorg financieren en leveren die niet door de eigenlijke organisatie geleverd kan worden en waarvoor het zorgkantoor er niet in slaagt de zorgvraag tijdig onder te brengen bij een andere reguliere thuiszorgorganisatie. Bovendien gaat het om patiŽnten die woonachtig zijn in de provincie Groningen, Friesland of Drenthe. Zodra de reguliere thuisorganisaties de patiŽnt weer in zorg kunnen nemen, draagt het UMCG de patiŽnt over. 

Zolang het UMCG de zorg financiert, hoeft de patiŽnt geen bijdrage te leveren. Indien de zorg wordt overgenomen  door de thuiszorgorganisatie dan is de patiŽnt gewoonlijk een eigen bijdrage verschuldigd. De thuiszorg wordt geleverd door Icare, onderdeel van de Evean groep, een professionele thuiszorgorganisatie.

 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)