pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
  Wijk bij Duurstede
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
voor                                    Wijk bij Duurstede
(Deze site is bijgewerkt op 26 augustus 2005)
Wijk bij Duurstede gaat evenementen meer op toegankelijkheid bekijken 
De gemeente Wijk bij Duurstede gaat meer aandacht schenken aan de toegankelijkheid voor mensen met functiebeperkingen als er evenementen worden gehouden. Aanleiding was een vraag van de redactie van 'De Webweg' naar aangepaste parkeerplaatsen tijdens 'Kleurrijk Wijk',  een evenement dat morgen (zaterdag 27 augustus) in het centrum van de historische stad wordt gehouden. 
Meer ..

De Webweg doet er alles aan om informatie over toegankelijkheid te geven die betrouwbaar is. Dat die informatie wordt gewaardeerd leiden wij af van het sterk gestegen aantal hits. Echter, De Webweg kan ook niet voorkomen dat op zich toegankelijke gebouwen toch niet kunnen worden bereikt omdat - en dat gaat vooral op bij evenementen, feesten en dergelijke - allerlei obstakels de weg belemmeren. Vooral rolstoelgebruikers zullen vaak tot hun ergernis hebben ervaren dat de toegang werd versperd op hun weg naar een voor hen wl toegankelijk gebouw als gevolg van slordig geplaatste kramen of elektriciteits- of andere kabels die over de grond lopen. Ook worden er nogal eens parkeerplaatsen opgeofferd en daarbij verdwijnt dan ook soms de aangepaste parkeerplaats die mensen met functiebeperkingen echt nodig hebben.

Omdat ten behoeve van Kleurrijk Wijk opnieuw parkeerstroken worden benut voor andere doelen dan parkeren, belde De Webweg met de gemeente Wijk bij Duurstede met de vraag of met deze maatregel opnieuw twee parkeerplaatsen voor mensen met een handicap zouden 'verdwijnen'. 

De reactie van de afdeling Communicatie was buitengewoon plezierig. De Webweg zou worden teruggebeld. Dat gebeurde ook. Er was een telefoonronde gehouden. De afdeling Communicatie vertelde dat het de eerste keer was (!) dat een dergelijke vraag werd gesteld. Er wordt niet om gedacht. De actieve voorlichtster: "De gemeente Wijk bij Duurstede vind het wl belangrijk. Voor 'Kleurrijk Wijk' kan het nu niet meer, maar de toegankelijkheid voor gehandicapten zal voortaan in Wijk bij Duurstede in het overleg over evenementen  worden meegenomen. Daarbij is dan ook de Brandweer betrokken".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)