pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 
Actueel

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG   pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
voor de gemeente                            Dordrecht
(Deze site is bijgewerkt op 23 januari 2004)
Dordrecht geeft krant uit voor
cliŽnten van de Sociale Dienst
Bij de gemeente Dordrecht is dezer dagen een krant 'Werk in Uitvoering' verschenen die zal worden verspreid onder alle cliŽnten van de Sociale Dienst en betrokken organisaties. Doel is om Dordtenaren met een bijstandsuitkering regelmatig te informeren over actuele ontwikkelingen en wijzigingen in regels en wetten. In het eerste nummer wordt vooral ingegaan op de Wet Werk en Bijstand die sinds 1 januari van dit jaar van kracht is.

Er is aan informatie grote behoefte. Een medewerker van de afdeling Communicatie: "de Wet Werk en Bijstand is een groeimodel, maar een deel is al per 1 januari in werking getreden. Voor het eerste nummer is ook op die datum gefocust.

Gerben van Santen, communicatieadviseur van een bureau dat bij het project is betrokken noemt het belangrijk mensen heel precies te informeren. "Het is een beetje als het verhaal van de Belastingen. Leuker kunnen we het niet maken, maar je kunt handvatten aanreiken door het geven van duidelijke informatie. Het is niet alleen maar ellende. Zo merken we dat mensen niet altijd op de hoogte zijn van de mogelijkheden die er binnen die wetten ook voor hen zijn".

Er is voor de Wet Werk en Bijstand ook een informatienummer ingesteld, waar mensen met hun vragen terechtkunnen.