pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
Nieuws uit
de bedrijven
   

&

 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 25 juli 2005)
Beurs Balance voor chronisch zieken
wordt in 2006 belangrijk groter

De beurs Balance die in 2004 zijn succesvolle start beleefde, wordt niet alleen een blijvertje, maar zal in 2006 zelfs belangrijk groter worden. De beurs speelt  in op de huidige ontwikkelingen in de gezondheidszorg als gevolg van de vergrijzing en het toenemend aantal chronisch zieken. De belangstelling ervoor is groot. Balance zal, evenals Support, worden gehouden van 19 tot en met 22 april 2006, tegelijk met de al jarenlang succesvolle beurs Support. De beursdagen zijn dan van woensdag tot en met zaterdag. De zondag zal als beursdag vervallen. Deze wijziging is aangebracht op verzoek van exposanten. 

Nieuwe segmenten

De uitbreiding wordt ook veroorzaakt door nieuwe segmenten die aan Balance worden toegevoegd, zoals allergieŽn, medicijnen en gezonde voeding. Daarnaast zal er meer informatie zijn over diabetes. Bij deze uitbreiding gaat het niet alleen om producten en diensten, maar is ook voorlichting van onder andere patiŽntenverenigingen een cruciaal onderdeel. Heleen van der Meer, projectmanager van VNU Exhibitions vindt dat de beurs Balance een erkenning inhoudt van chronisch zieken als specifieke doelgroep. Volgens deze projectmanager kunnen mensen op deze beurs gerichte informatie en producten vinden, waarmee ze de kwaliteit van hun leven kunnen verbeteren.

Support

De beurs Support wordt voor de zevende keer gehouden. De beurs is al jaren zeer succesvol, maar geldt dan ook als het meest  complete evenement voor mensen met een handicap in Europa. Het is bovendien een belangrijke ontmoetingsplek voor mensen met een handicap geworden. Zij kunnen er met elkaar praten over het totaal overzicht van producten en diensten die de beurs biedt. Zij kunnen  producten op de beurs ook zelf uitproberen.

Er zijn bovendien evenementen en veel  presentaties. Vorig jaar was de Beauty & Health Studio bijvoorbeeld een ongekend succes. De Webweg heeft alle dagen op de beurs rondgekeken en alle stoelen waar bezoekers een schoonheidsbehandeling konden krijgen waren in die hele periode geen minuut  onbezet. Ook de modeshows, de presentaties met blindengeleidehonden en zeker ook de demonstraties rolstoeldansen trokken tal van belangstellenden. 

Innovatieprijs

Ook zullen velen weer een gooi doen naar de innovatieprijs. De organisatie van dit vaste beursonderdeel is weer in handen van KITTZ  Deze wedstrijd die elke twee jaar wordt gehouden heeft tot doel handige producten voor consumenten op de markt te krijgen die mensen met functiebeperkingen helpen het leven te vergemakkelijken. Een voorbeeld daarvan zijn hulpmiddelen die mensen met een handicap in staat stellen handelingen gemakkelijker uit te voeren zonder hulp te hoeven vragen. 

De laatst gehouden wedstrijd leverde veel originele ideeŽn op. Wie er nog eens naar wil kijken kan klikken op innovatieprijzen 2004

De organisator van de beursen VNU Exhibitions werkt ook voor de beurzen in 2006 weer nauw samen met de CG-Raad, Fireva, NebasNsg en Revaned. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)