pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG    pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 31 mei 2002).

Beurs Support 2002 met veel bezoekers
op eerste dag al voortvarend van start

shuttle.jpg

Een (gedeelde) eerste prijs ging terecht naar deze 'Shuttle', een praktische en zeer modern vormgegeven electro-auto voor gebruikers van met de hand aangedreven rolstoelen van Freewiel techniek B.V.

Met op de eerste dag al enige duizenden bezoekers is de beurs Support 2002 in de Utrechtse Jaarbeurs op
30 mei voortvarend van start gegaan. De beurs die eens in de twee jaar wordt gehouden,  is het grootste evenement in de Benelux voor mensen met een handicap of chronische ziekte. Het is een beurs met tal van activiteiten en vooral heel veel informatie waarvan bezoekers dan ook gretig kennis komen nemen. Dat maakt deze beurs voor mensen met functiebeperkingen en chronische zieken bovendien tot een bijzondere ontmoetingsplek en dat geeft deze beurs een geheel eigen karakter.

Veel aandacht was er uiteraard voor de geŽxposeerde inzendingen van de Fireva Design wedstrijd. De eerste prijs in de categorie voor professionals werd ditmaal  aan twee inzendingen toegekend.

De eerste prijs ging, ex aequo, naar de electro-auto 'Shuttle' van Freewiel Techniek B.V. en naar de eenhandig bedienbare toiletrolhouder van Linido B.V. Hoewel het geheel verschillende onderwerpen betrof was de jury van oordeel dat het niveau van beide inzendingen van dusdanige kwaliteit was, dat tot twee prijswinnaars werd besloten.

In de categorie voor consumenten werd ook een prijswinnaar aangewezen. Deze ging naar 'Het stokje van Dordt', een in delen uitneembaar stokje, waarmee mensen met functiebeperkingen geheel zelfstandig en dus zonder hulp nodig te hebben een stemmachine kunnen bedienen. De inzendster was mevrouw Mieke van den Berg uit Dordrecht.

De beurs wordt tot en met zondag 2 juni 2002 gehouden. Elke dag zijn er demonstraties en/of lezingen van allerlei aard. Zo kan men zich informeren over onderwerpen als de integratie van kinderen met een handicap, is er een enthousiast gepresenteerde modeshow, zijn er demonstraties rolstoeldansen en ook worden demonstraties gegeven met hulphonden.

Op de laatste beursdag, zondag 2 juni, wordt speciaal aandacht aan kinderen gegeven. Van 11.30 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 14.30 is er speciaal voor kinderen 'De grote Tinkerbelshow'. In 'Kids Plaza' kunnen kinderen onder leiding van deskundig personeel spelen naar hartelust, zodat de ouders vrij op de beurs kunnen rondneuzen. Er wordt natuurlijk geschminkt en ook het kookeiland heeft op zondag speciaal aandacht voor kinderen. Ze kunnen er onder leiding hun kookkunsten beproeven.

De beurs is vandaag, vrijdag 31 mei, geopend tot 18.00 uur. Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni is 'Support 2002' geopend van 10.30 tot 16.30 uur.