pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DE WEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 29 juli 2006)
NS verwacht iets voordeliger kaartje voor tachtig procent treinreizigers
De Nederlandse Spoorwegen hebben meegedeeld  het gematigde tarievenbeleid ook in 2007 te willen voortzetten. De voorziene gemiddelde aanpassing van de prijzen zal gelijk zijn aan de verwachte inflatie van van 1,25 %. Door deze stijging slechts voor een klein deel door te berekenen in de prijzen van de meest verkochte kaartjes krijgt 80 % van de treinreizigers volgens NS te maken met een reŽle prijsverlaging van ongeveer 0,5 procent.

Voor 2007 bedraagt de verwachte inflatie 1,25 %. De prijzen van enkele reizen en retours 2e klas stijgen gemiddeld met 0,7 %, waardoor zij reŽel ongeveer 0,5 % goedkoper worden. Door de koppeling van de maand- en projectkaarten aan deze prijzen profiteren ook abonnementshouders op kortere afstanden van dit voordeel. In totaal reizen volgens NS acht van de tien treinreizigers in 2007 reŽel goedkoper.

Reizen eerste klas duurder
De korting op jeugdabonnementen wordt daarentegen weer met 3% verminderd. De geleidelijke invoering van een vaste verhouding tussen dagretours en maandabonnementen zorgt ervoor dat trajectabonnementen op langere afstanden relatief meer in prijs stijgen. Om de kostendekking te verbeteren worden de tarieven voor de 1e klas met 4 procent extra verhoogd.

Voordeelurenabonnement onveranderd
De prijs van het Voordeelurenabonnement blijft met 55 euro onveranderd. Ook de prijzen van het kinderkaartje Railrunner en kaartjes voor o.a. het vervoer van honden en fietsen worden niet verhoogd

Investeringen
De NS zet de miljarden-investeringen ten behoeve van de reizigers onverminderd voort. De modernisering van 87 intercitytreinstellen is begonnen en binnenkort worden ook 30 sprinters grondig gemoderniseerd. Een bestelling voor 35 nieuwe Sprinters is de deur uit. Vanaf 2008 gaan zij volgens NS een totaal andere manier van reizen bieden van en naar de kleinere stations in de Randstad.

Nieuwe dienstregeling
Een geheel nieuwe dienstregeling zorgt vanaf 10 december 2006 voor meer reismogelijkheden met 200 extra treinritten per dag. In 2008 en 2009 volgen nog meer verbeteringen in het aanbod, aldus de Nederlandse Spoorwegen. 

NS heeft de voorstellen voor de tariefaanpassing ter advisering voorgelegd aan het LOCOV. (Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer)

 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)