pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 10 mei 2002).

D

Dalfsen
Alle bureaus in de gemeente Dalfsen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn op de bureaus voorts leesbrillen en vergrootglazen beschikbaar. In zowel Dalfsen als in de kern Nieuwleusen is er een verzorgingshuis, waar tijdens de verkiezingen een stembureau is ingericht.

Delfzijl

In de gemeente Delfzijl zijn over de voorzieningen voor ouderen en gehandicapten voor de dag van de verkiezingen de laatste jaren geen klachten binnengekomen. Het overgrote deel van de stembureaus is toegankelijk voor gehandicapten.

Doetinchem

In principe zijn alle stemlokalen goed toegankelijk voor ouderen en gehandicapten, zij het dat er onderlinge verschillen zijn. Van de 28 stembureaus zijn er 25 in openbare gebouwen gevestigd die al aan de eis van toegankelijkheid voldeden. daar waar nodig zijn kleine aanpassingen gedaan.

Drechterland

De vijf stembureaus in de gemeente Drechterland zijn toegankelijk voor minder validen. Verder is er in ieder stembureau een loep aanwezig voor slechtzienden.

Duiven
In de gemeente Duiven is met de keuze van de stembureaus zoveel mogelijk rekening gehouden met de toegankelijkheid voor de gehandicapte kiezer. Waar nodig zijn extra voorzieningen getroffen (extra loopplank en dergelijke). Duiven maakt voor de tweede keer gebruik van stemmachines. Bij de laatste verkiezingen zijn er weinig klachten binnengekomen. De stembureauleden zijn wel op de hoogte van de verschillende mogelijkheden om kiezers eventueel te helpen.