pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 15 mei 2002).

E

Eemnes
In de gemeente Eemnes zijn vier stembureaus en die zijn alle geschikt voor rolstoelgebruikers. Er mag in de stembureaus niet worden gerookt en dit wordt ook duidelijk aangegeven. Aan mensen die slecht kunnen zien of niet bij de stemknoppen kunnen, mag een lid van een stembureau hulp bieden bij het stemmen.

Elburg
In de gemeente Elburg zijn de volgende stemlokalen op zodanige wijze ingericht, dat voor minder valide kiezers de mogelijkheid bestaat daar zelfstandig hun stem uit te brengen:

2 Het Nieuwe Feitenhof Elburg
5 Basisschool De Borchstee Elburg
8 Mariposa 't Harde

Dat wil overigens niet zeggen dat de andere zeven stembureaus geheel ontoegankelijk zijn voor minder valide kiezers. In deze stembureaus kan, afhankelijk van de handicap, hulp van anderen nodig zijn. De toegankelijkheid van deze stemlokaliteiten heeft overigens de aandacht. Een kiezer die niet in één van de vermelde stemdistricten staat geregistreerd, dient - teneinde toch in één van de vermelde stemdistricten een stem te mogen uitbrengen - de oproepingskaart vooraf bij de afdeling Burgerzaken te laten omzetten in een kiezerspas. De kiezers in Elburg zijn hierover door de gemeente geïnformeerd. (Termijn inmiddels verstreken - red.)

Emmen
De gemeente Emmen zorgt ervoor dat de stembureaus goed toegankelijk zijn voor ouderen en gehandicapten (houten opritjes voor drempels e.d.). Daarnaast is in elk bejaardenhuis in de gemeente Emmen een stembureau gevestigd.

Enkhuizen
De gemeente Enkhuizen heeft bij de selectie van de stemlocaties en bij de inrichting hiervan rekening gehouden met:
- de bereikbaarheid (in de buurt van ouderencentra),
- de toegankelijkheid (lage drempels of het
   aanbrengen van oprijplaten),
- leesbaarheid (er zijn vergrootglazen en dergelijke
  beschikbaar,
- ondersteuning (indien noodzakelijk)
De gemeente heeft door deze omstandigheden bij de eerder gehouden verkiezingen geen vragen of opmerkingen gehad. 

Ermelo

In de gemeente Ermelo zijn alle stembureaus toegankelijk voor minder validen. Tevens zijn kandidatenlijsten in braille, in groot letterschrift en in gesproken woord ter beschikking gesteld.