pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 10 mei 2002).

G

Geldermalsen

Alle stembureaus zijn toegankelijk gemaakt voor minder validen.

Gemert-Bakel
In de gemeente Gemert-Bakel zijn er vijftien stembureaus die allemaal goed toegankelijk zijn voor minder validen. Bij elk stembureau zijn er voor minder validen speciale parkeerplaatsen of deze worden aangelegd. In elk bejaardentehuis in Gemert-Bakel is een stembureau ingericht. Verder is er in elk bejaardenhuis in Gemert-Bakel (3) een stembureau ingericht.

Gennep
De gemeente Gennep zorgt ervoor dat elk stembureau toegankelijk is voor mensen met een rolstoel en zij zorgt ervoor dat de bewegwijzering zodanig groot geschiedt dat slechtzienden goed kunnen lezen waar het stembureau zich bevindt.

Giessenlanden
In de gemeente Giessenlanden zijn alle stemlocaties  geschikt voor ouderen en gehandicapten.

Gorinchem
In de gemeente Gorinchem zijn 22 stembureaus die veelal zijn ondergebracht in scholen, bejaardencentra, kerken en gemeenschapshuizen. Kortom, gebouwen die al volledige toegankelijkheid bieden aan in-/minder validen. Bij stembureaus die niet toegankelijk zijn worden, indien nodig, voorzieningen getroffen.

Grave
Alle stembureaus zijn zodanig gekozen dat ze toegankelijk zijn voor gehandicapten en ouderen. Daar waar nodig zijn nog extra voorzieningen getroffen in de vorm van 'vlonders'. In elk stembureau is er voor slechtzienden een loep aanwezig. Ook is er ter gemeentesecretarie een kandidatenlijst in braille beschikbaar. De stemlokalen en voorzieningen werden tijdig in de gemeentelijke informatierubriek gepubliceerd. Verder is er een stembureau ingericht in de recreatieruimte van zorgcentrum Maaszicht (verzorgcentrum voor ouderen).

Groesbeek
In de gemeente Groesbeek zijn een viertal stemlokalen zodanig ingericht dat het voor minder valide kiezers mogelijk is daar zelfstandig hun stem uit te brengen. Het gaat daarbij om de volgende locaties:

Hal gemeentehuis Dorpsplein 1
Woonzorgcentrum De Meent
(ingang Rembrandtweg)
De Meent 2
Huize MariŽndaal Hoflaan 6
Groesbeekse Tehuizen Zevenheuvelenweg 16