pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 11 mei 2002).

M

Maasbree
In de gemeente Maasbree zijn alle zes stembureaus in Maasbree en Baarlo toegankelijk voor minder validen. Bij het gemeentehuis is de situatie nog niet optimaal, omdat rolstoelgebruikers geholpen moeten worden bij het openen van de deur. De deur staat op verkiezingsdagen evenwel meestal open en er zijn altijd mensen in de buurt om te assisteren. In de praktijk heeft dit nog nooit problemen opgeleverd. Verder beschikken alle stembureaus over een loep en leesbril voor visueel gehandicapten of voor mensen die hun leesbril vergeten zijn. Voorts wordt gelet op de hoogte van de tafels, waarop de stemmachines zodat ook rolstoelgebruikers de machines kunnen gebruiken. Tenslotte zijn de stembureauleden erop gewezen om de kabels van de stemmachines zorgvuldig te borgen.

Margraten
De gemeente Margraten heeft als uitgangspunt dat alle stemlokalen voor minder validen en gehandicapten goed bereikbaar zijn.

Marum
De gemeente Marum kent acht stembureaus. Alle acht zijn vanwege hun aard toegankelijk dan wel worden op de dag der verkiezingen toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers.

Medemblik
In Medemblik zijn slechts vier stembureaus. Deze stembureaus zijn in principe alle toegankelijk voor gehandicapten (geen obstakels), zij het dat het ene stembureau qua ligging beter bereikbaar is dan het andere. In de stembureaus geldt een rookverbod. De stemcomputer is ook vanuit de rolstoel te bedienen.