pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 13 mei 2002).

N

Naaldwijk
In de gemeente Naaldwijk zijn alle stembureaus toegankelijk (gemaakt) voor minder validen. Op ieder stembureau is er een speciale tafel die - indien nodig - voor de betreffende persoon kan worden aangepast. Voorts is een vergrootglas beschikbaar. Tevens kan er door een lid van het stembureau hulp worden verleend met inachtneming van de wettelijke regels.

Neerijnen

Alle stembureaus zijn toegankelijk gemaakt voor minder validen. Op elk stembureau is een stemhokje geschikt voor rolstoelgebruikers.

Noordwijkerhout
Er is een tweetal voorzieningen die de gemeente Noordwijkerhout heeft getroffen om ouderen en gehandicapten tegemoet te komen bij de verkiezingen:
-
Alle acht stembureaus zijn goed toegankelijk voor ouderen en invaliden, al dan niet rolstoelgebruiker(ster).
- De tafels waarop de stemmachines staan zijn aangepast, zodat iemand in een rolstoel goed bij de stemknoppen kan komen.

Nijefurd

In de gemeente Nijefurd zijn stembureaus toegankelijk voor gehandicapten. En stembureau is geplaatst in een ruimte van het bejaardentehuis.

Nijmegen
In Nijmegen zijn alle stembureaus op n na geschikt voor gehandicapte kiezers. Bij het Gemeentelijk Informatiecentrum Open Huis in het Stadhuis, Korte Nieuwstraat 6, zijn voor visueel gehandicapte kiezers kandidatenlijsten in braille, op tape en in groot lettertype beschikbaar.
Gehandicapte kiezers kunnen door de gemeente vervoerd worden naar het stembureau. Daarvoor moest men zich wel opgeven.