pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 12 mei 2002).

S

Sassenheim

In de gemeente Sassenheim met een oppervlakte van minder dan 6,5 km² is één stembureau, te weten het Gereformeerd Jeugdhuis aan de Julianalaan 8, waar speciale voorzieningen zijn getroffen ten behoeve van gehandicapten.

Schoonhoven

Alle stembureaus zijn dusdanig aangepast dat minder validen het stembureau kunnen bereiken. Verder zal er uiteraard op het stembureau zelf de nodige bijstand worden verleend en kan eenieder gebruik maken van een vergrootglas, indien men wat slechter ziet.

Slochteren

Binnen de gemeente Slochteren zijn 10 stemlocaties in gebruik op 15 mei. Deze locaties zijn bijna allemaal goed toegankelijk voor minder valide personen. Wat betreft bereikbaarheid probeert de gemeente met tien locaties op veertien dorpen en kernen iedereen zo goed mogelijk te bedienen. De gemeente Slochteren is qua oppervlakte zeer groot.

Smallingerland

Op 15 mei zijn alle stembureaus toegankelijk voor ouderen en gehandicapten. Waar nodig zijn vlonders aangebracht en hekken weggehaald. Op drie stembureaus waar veel ouderen verwacht worden (bijvoorbeeld in het verzorgingstehuis) staat de stemmachine op een beweegbare tafel. Deze kan zo kantelen dat de stemmachine beter is te bedienen en beter te zien. Voor mensen die zelf niet naar een stembureau zijn, gelden dezelfde mogelijkheden als voor de valide kiezers. Men kan iemand anders per volmacht laten stemmen. De kandidatenlijsten krijgt men thuis. Die zijn er ook in braille en groot letterschrift.

Simpelveld

Ten behoeve van ouderen/minder validen zijn twee stembureaus ingericht die gemakkelijk voor die categorie kiezers bereikbaar zijn. Er wordt van gemeentewege geen vervoersregeling ingesteld.

Sneek

Alle stembureaus van de gemeente Sneek zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel en voor mensen met een rollator. Stembureaus waarvoor hinderlijke stoepen of andere obstakels zitten, zijn op verkiezingsdagen speciaal voorzien van vlonders, opritten en andere voorzieningen voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Son en Breugel

In de gemeente Son en Breugel zijn alle stembureaus voor minder validen bereikbaar. Voor alle stembureaus zijn voorzieningen getroffen om de stembureaus zo goed mogelijk toegankelijk te maken voor gehandicapten.