pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 12 mei 2002).

U

Ubbergen

Alle stembureaus van de gemeente Ubbergen zijn voor rolstoelgebruikers toegankelijk. Voorts wordt er een mobiel stembureau gevestigd in het appartementencomplex Groot en Berg en Dal (bejaardenwoningen), te Berg en Dal en in verpleeghuis Kalorama te Beek.

Uithoorn

Lijst van vastgestelde stembureaus (inclusief toegankelijkheid voor lichamelijk gehandicapten)

Nr. Naam Adres Toegankelijkheid
1 Gemeentehuis Laan van Meerwijk 16 goed
2 De Springschans Eendracht 8 beperkt
3 Amstelmonde Grote Lijster 1 goed
4 Dorpshuis De Quakel Kerklaan 16 goed
5 De Toermalijn Anjerlaan 3 goed
6 Kinderdagverblijf Simba Prinses Margrietlaan 86 goed
7 De Regenboog Kuyperlaan 50 goed
8 Dienstencentrum Bilderdijkhof 1 goed
9 Het Hoge Heem De Merodeln. 2 goed
10 't Startnet A. van Schen- dellaan 59 beperkt
11 Evang. Christen Gem. Herman Gorter- hof 3 goed
12 De Koers Legmeerplein 31 goed
13 Alkwin Kollege Weegbree 55 goed

De locatie van stembureau 6 (voorheen in de Scholengemeenschap Thamen aan de Adm. de Ruyterlaan) is tegenwoordig in Kinderdagverblijf Simba, Prinses Margrietlaan 86.

De bewoners van de nieuwbouwwijk rond de Burgemeester Kootlaan vinden hun stembureau in het Alkwin Kollege aan de Weegbree 55. Ook voor de bewoners van de Zijdelweg is dit nu het stembureau geworden.

Beperkte toegankelijkheid houdt in, dat kiezers met een lichamelijke handicap enige moeite kunnen ondervinden bij de toegang tot het stembureau. Gaat men liever in een goed toegankelijk stembureau in een ander stemdistrict stemmen, dan kan dit door de oproepkaart persoonlijk in de Gemeentewinkel om te laten zetten in een kiezerspas. De uiterste datum dat u een kiezerspas kunt laten maken is op vrijdag 10 mei a.s. tussen 09.00 en 12.00 uur. Speciaal (en uitsluitend) hiervoor kunt u dan in de gemeentewinkel terecht.

Urk

Bij het kiezen van de locatie van de verschillende stembureaus heeft de gemeente Urk al rekening gehouden met mensen met een handicap. Twee van de zes stembureaus zijn geheel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Met het plaatsen van de stemmachines in de stembureaus is ook rekening gehouden met de rolstoelgebruikers.
Een stembureau is ingericht in het plaatselijk verzorgingstehuis, de bewoners kunnen dus in het verzorgingshuis stemmen. Uiteraard is hier ook met de inrichting rekening gehouden met rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Ook is het voor mensen die aan het bed gebonden zijn en in het verzorgingshuis wonen mogelijk om met bed en al te komen stemmen.
Alle medewerkers in de verschillende stembureaus worden vooraf geļnformeerd over hoe zij mensen, die niet in staat zijn zelfstandig de knoppen in te drukken, moeten begeleiden.