pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 2002).

Z

Zelhem

Alle gebouwen waar Zelhemse burgers hun stem uit kunnen brengen, zijn op de begane grond gesitueerd. De ruimten zijn toegankelijk voor gehandicapten, eventueel met behulp van de aanwezigen op het stembureau. Op de stembureaus zijn een vergrootglas en een druktoetsenhulp aanwezig. Er is geen gesproken kandidatenlijst voorhanden.

Zevenaar

Alle stembureaus in Zevenaar zijn toegankelijk gemaakt voor ouderen en gehandicapten.

Zevenhuizen-Moerkapelle

In de gemeente Zevenhuizen worden (t.a.v. de verkiezingen - red.) geen speciale voorzieningen getroffen voor gehandicapten of chronisch zieke mensen.

Zoetermeer

Alle stembureaus in de gemeente Zoetermeer zijn/worden zodanig ingericht dat alle stemgerechtigden hun stem kunnen uitbrengen, dus minder valide mensen kunnen, voor zover hun persoonlijke omstandigheden hen dat mogelijk maken, zelf hun stem uitbrengen. Alle toegangen worden vooraf bekeken op rolstoeltoegankelijkheid. Eventueel worden tijdelijke voorzieningen aangebracht, zodat rolstoelgebruikers de stemlocatie kunnen bezoeken.

Zoeterwoude

De volgende stemlokalen in de gemeente Zoeterwoude zijn zodanig gelegen en ingericht dat zij geschikt zijn voor kiezers met lichamelijke gebreken:

Stemdistrict 1 Gemeentehuis, Noordbuurtseweg 27
Stemdistrict 2 Verzorgingshuis Huize Emmaus, Bennebroekweg 1
Stemdistrict 3 Corbuloschool, Westeindseweg 1B
Stemdistrict 4 Muziekcentrum, Schenkelweg 6
Stemdistrict 5 Buurthuis, Weipoortseweg 92A
Stemdistrict 6 Eendenkooi, Kooikerspad 1

Zuidhorn

De gemeente kent een twintigtal stembureaus waaronder een in het verzorgingstehuis 'De Wierde' te Grijpskerk en een in het verzorgingstehuis 'De Westerburcht' te Zuidhorn. Ook in het verpleegtehuis 'Het Zonnehuis' is een stembureau ingericht. De overige zeventien stembureaus zijn zoveel mogelijk ingericht dat de gebouwen toegankelijk zijn voor minder valide mensen. Ook zijn de stembureauleden zodanig van informatie voorzien dat de kiezer zich altijd mag laten helpen bij het stemmen door de stembureauleden bij het stemmen. Er zijn in de gemeente geen kandidatenlijsten in braille of ingesproken op cassette beschikbaar.