pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

 
pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

Visueel
gehandicapten
Agenda

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

(Deze site is bijgewerkt op 5 okt. 2003)

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)

 

'Touching the heart' tentoonstelling en concert voor zienden en blinden

Onder de titel 'Touching the Heart' organiseert een groep jonge kunstenaars in samenwerking met de stichting KUBES op dinsdag 18 november een tentoonstelling en een pianoconcert in Salon Cristofori te Amsterdam. Deze dag richt zich op ziende, slechtziende en blinde mensen en wordt gehouden in het kader van het Europees Jaar van mensen met een handicap.

De Stichting KUBES houdt zich bezig met kunst en cultuur voor blinden en slechtzienden. 'Touching the Heart' gaat over kunst die andere zintuigen aanspreekt da het oog. De kunstenaar nodigt de toeschouwer uit zich bezig te houden met een andere wihjzxe van 'zien' en een andere visie op het betasten. Dit geeft toegang tot een andere wereld van kunst, emotie, schoonheid en originaliteit, kortom tot een andere, nieuwe belevingswereld. De bezoeker wordt dan ook gevraagd de werken te betasten. Mensen van Stichting KUBES zullen aanwezig zijn om het publiek voor te lichten over het beleven van kunst door middel van tast.

's Avonds speelt Polo de Haas improvisaties op de piano, waarbij hij zich laat inspireren door de geŽxposeerde kunstwerken.

Voor de tentoonstelling overdag behoeft niet te worden gereserveerd. Voor het concert 's avonds is dat wel het geval. De tentoonstelling is ook overdag open voor publiek.

Salon Cristoforie (Prinsengracht 581-583, 1016 HT Amsterdam, naast de Openbare Bibliotheek) is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet. Blindengeleidehonden zijn welkom.

De tentoonstelling is geopend van 11.00 tot 18.30 uur. De toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Voor de tentoonstelling en het concert met Polo de Haas wordt een entreegeld van 12,50 gevraagd (inclusief een welkomstdrankje)

De informatie over de toegankelijkheid is van de Stichting KUBES. Salon Cristofori is nog niet door De Webweg gecontroleerd.

 

afscheidingsteken