pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 
De Krant

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG    pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 22 mei 2002).

Margot Vliegenthart keert niet
terug in de Tweede Kamer

Demissionair staatssecretaris bij het Ministerie van Volksgezondheid en Sport (VWS), Margot Vliegenthart, heeft besloten niet terug te keren in de Tweede Kamer. Dat heeft zij in een brief aan de leiding van haar partij, de PvdA, meegedeeld.

Margot Vliegenthart zegt in haar brief aan de partijleiding dat zij verandering na de verkiezingsuitslag  noodzakelijk acht.
Vliegenthart is sinds 1981 op landelijk niveau in de PvdA actief geweest. Sinds 1983 is zij werkzaam geweest op het Binnenhof, eerst als medewerker en gedurende bijna elf jaar als Kamerlid. De laatste vier jaar was zij staatssecretaris met in haar portefeuille ook het gehandicaptenbeleid. In die periode heeft zij, zo zegt zij in haar brief, veel waardering ontvangen binnen en buiten de partij. Toch zegt zij in haar brief  tot de conclusie te zijn gekomen dat het voor de fractie beter is als nieuwe mensen de noodzakelijke verandering belichamen. "De noodzaak tot verandering gecombineerd met het feit dat ik ook ruimte wil hebben voor bezinning op mijn persoonlijke situatie, die ingrijpend gewijzigd is, maken dat ik besloten heb het lidmaatschap van de Tweede Kamer der Staten Generaal niet te aanvaarden", aldus Vliegenthart in haar brief.