pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 8 november 2002)

CG-Raad noemt plannen WAO desastreus
voor gehandicapten en chronisch zieken

De Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad Nederland heeft een brochure samengesteld waarin de problematiek wordt behandeld rond de plannen van het (demissionaire) kabinet Balkenende over de WAO. In het persbericht waarin de brochure wordt aangekondigd, noemt de CG-Raad de WAO-plannen als deze doorgaan "desastreus voor mensen met een handicap of chronische ziekte". De CG-Raad zal de brochure 'WAO onmisbaar' presenteren tijdens de opening van de Week van de Chronisch Zieken in het Kurhaus in Scheveningen.

Jaarlijks komen zo'n 40.000 arbeidsongeschikten niet meer in de WAO als zij hun baan kwijtraken, zo zegt de CG-Raad. Zij krijgen dan lagere uitkeringen, zoals de WW of een bijstandsuitkering.

De brochure 'WAO onmisbaar' die door de Raad is samengesteld is mede gebaseerd op het TNO-rapport 'De gevolgen van recente WAO-voorstellen voor chronisch zieken en gehandicapten'. Ook dit rapport zal tijdens de opening van de Week van de Chronisch Zieken verschijnen.

De CG-Raad zegt extra maatregelen te willen die de re´ntegratie van arbeidsgehandicapten en WAO'ers bevorderen. Volgens de CG-Raad moeten werkgevers minimaal een aantal arbeidsgehandicapten in dienst nemen of houden. Ook vindt de CG-Raad dat het Persoonsgebonden Re´ntegratiebudget landelijk moet worden ingevoerd, zodat mensen zelf sturing kunnen geven aan hun re´ntegratie.