pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
   
  Algemeen
   
   
 
NIEUWS VAN DEWEBWEG
(Deze site is bijgewerkt op 19 januari 2005)
Hoogervorst opent website 
over gezondheid en zorg
De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hans Hoogervorst, heeft vandaag met een druk op de knop de website KiesBeter geopend. Met deze website wil de overheid een onafhankelijke en betrouwbare bron voor informatie over zorg en gezondheid bieden. Volgens de minister moet het zelfs dé site voor zorg worden en vanaf vandaag kunnen gebruikers van die zorg er (alvast) terecht voor informatie over verzekeringen en de kosten van medicijnen.

Kiesbeter is een site in ontwikkeling. Dat houdt in dat er nu twee deelsites te raadplegen zijn. De ene bevat informatie over welke medicijnen worden vergoed en de tweede maakt het mogelijk ziekenfondsen te vergelijken. Een derde deelsite over ziekenhuizen komt binnen enkele weken beschikbaar. Op dit deel van de site zal  binnenkort onder meer informatie te vinden zijn over wachtlijsten en over welke faciliteiten in welk ziekenhuis beschikbaar zijn.. In de loop van 2005 komt voorts informatie beschikbaar over verpleging, verzorging en thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en over huisartsen.

De website wordt gemaakt door het RIVM (Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu), met medewerking van het College voor Zorgverzekeringen en de Consumentenbond.

In opdracht van het ministerie van VWS zal de site verder worden ontwikkeld in nauwe samenspraak met (vertegenwoordigers van) toekomstige gebruikers en met vele aanbieders van informatie over de gezondheidszorg. Alle informatie die op de site wordt geplaatst, wordt vooraf door het RIVM getoetst om de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van de site te waarborgen.

In de komende maanden zal de website regelmatig van een update worden voorzien en worden meer onderwerpen op de site geplaatst.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  Home
   
  Vorige
   
pixelzwart.gif (807 bytes)