pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 30 juli 2003)

'Zeggenschap in Wetenschap' thema bij
opening Week van de Chronisch Zieken

Wie een antwoord wil hebben op de vraag 'Onderzoek: wat heb je er aan?' kan voor mogelijke antwoorden terecht op de publieksdag van ZonMw. Deze publieksdag wordt op 7 november 2003 gehouden in het World Trade Centre in Rotterdam en heeft als thema: 'Zeggenschap in Wetenschap'. De dag is bedoeld voor alle chronisch zieken die willen weten wat wetenschappers voor hen doen. Met deze dag wordt tevens de Week van de Chronisch Zieken geopend. De dag wordt begeleid door Ria Bremer, genoegzaam bekend van de televisie.

ZonMw is het samenwerkingsverband van Zorg Onderzoek Nederland (ZON) en Medische Wetenschappen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO-MW) Dit samenwerkingsverband heeft het programma voor de dag samengesteld. Het programma bestaat uit informatieve gespreken over thema's zoals 'mantelzorg', 'diagnose en dan?' en 'meer ziektes in ťťn lichaam'. Bezoekers kunnen er spreken met onderzoekers en op die manier meepraten over hun onderzoek. Aan bod komen onder meer reuma, diabetes, psychische aandoeningen en andere belangrijke thema's of aandoeningen. Er zijn ook workshops.

Contact staat centraal

Contact staat op deze dag centraal. PatiŽnten laten horen wat zij belangrijk vinden bij wetenschappelijk onderzoek naar chronische ziekten. Onderzoekers reageren en laten zien wat er al wel - of nog niet - wordt gedaan.

Informatiemarkt

Er is een grote informatiemarkt en er is alle gelegenheid tot overleg met andere chronisch zieken, cliŽntenorganisaties en uiteraard onderzoekers. De dag wordt feestelijk afgesloten met uitreiking van de ZonMw Stimuleringsprijs door Erica Terpstra. De winaar ontvangt een kunstwerk van Ilja Walraven en 70.000 euro om het project uit te voeren. De dag begint om 9.30 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten.