pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Algemeen
 
Actueel

 

pixelwit.gif (43 bytes) NIEUWS VAN DE WEBWEG

 

  pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
pixelzwart.gif (807 bytes)
(Deze site is bijgewerkt op 1 oktober 2002)
Maatschappelijke participatie thema
van Week van de Chronisch Zieken
In het Kurhaus in Scheveningen start op zaterdag 9 november de Week van de Chronisch Zieken 2002. ZonMw dat de manifestatie organiseert, wil op deze dag alle aandacht richten op de maatschappelijke participatie van mensen met een chronische ziekte of handicap. ZonMw is een samenwerkingsverband van Zorgonderzoek Nederland (ZON) en Medische Wetenschappen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO-MW).

Onder leiding van Ilona Hofstra zal worden gediscussieerd over vragen als: Hoe kunnen we de kansen en mogelijkheden vergroten op het gebied van werk en inkomen, onderwijs en zorg? En hoe kunnen we bevorderen dat mensen met een chronische ziekte of handicap volwaardig deelnemen aan de samenleving.

Resultaten onderzoek
Tijdens deze openingsmanifestatie zullen ook de resultaten bekend worden gemaakt van een onderzoek naar de problemen die mensen met een functiebeperking op het gebied van werk, onderwijs en inkomen ervaren. Aan dit onderzoek, dat momenteel wordt gehouden, kan iedereen met een chronische ziekte of handicap nog meedoen tot 5 november. Mensen met een chronische ziekte of handicap die tegen problemen oplopen als het gaat om werk, onderwijs of inkomen, kunnen hiervoor tot 5 november nog bellen met Korrelatie, telefoon 0900 1450 of hun verhaal doen via de website van Korrelatie.

Suppord Award Nationaal Reumafonds

Op deze dag wordt ook de eerste Support Award van het Nationaal Reumafonds uitgereikt. Deze nieuwe prijs is een onderscheiding voor collegialiteit en inlevingsvermogen binnen een bedrijf of afdeling ten opzichte van een collega die reuma heeft. Het Nationaal Reumafonds wil met deze nieuwe onderscheiding teams of afdelingen die op deze positieve manier samenwerken, in het zonnetje zetten.