pixelzwart.gif (807 bytes)

logo1.jpg (9181 bytes)

pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes)
 
Recreatie
 
Kerken

 

pixelwit.gif (43 bytes)  

Kerken

pixelwit pixelzwart.gif (807 bytes)
 
Home
 
Vorige
 
 
 
pixelzwart.gif (807 bytes)

 

 

                                 Cunerakerk


Cunerakerk,  Rhenen

Cunerakerk, Hervormde Gemeente, Kerkplein 1, 3911 LE Rhenen.

De Cunerakerk is een laatgotische hallekerk met dwarsschip, koor en een fraaie toren. De kerk uit de vijftiende eeuw is vernoemd naar St.-Cunera die belangrijk moet zijn geweest want de kerk en toren werden gebouwd van giften en schenkingen van bedevaartgangers die het graf van de heilige Cunera bezochten.

Toegankelijkheid: De kerk is toegankelijk via een liftje dat naar een glazen deur voert. Plateau liftje: 1.27m diep, 83 cm breed. Deurbreedte 90 cm.

Laatst gehouden controle: augutus 2000.

Wijk bij Duurstede

Grote Kerk, Markt, Wijk bij Duurstede. Hervormde gemeente, kerkelijk centrum Open Hof, Kerkstraat 4, Wijk bij Duurstede. Telefoon 0343 571100.

../images/pictogram/ingang.gif

Wijk bij Duurstede is rijk aan monumenten. De Grote Kerk is wel zeker het belangrijkste monument. De kerk wordt dan ook regelmatig voor het publiek opengesteld. Raadpleeg hiervoor de agenda op de recreatiesites.
De kerk is toegankelijk via de zijdeur, maar deze is niet altijd geopend. Het is derhalve verstandig tevoren even te melden dat u een bezoekje plant. Er is een volledig aangepast toilet. Afmetingen: diepte 2.11m, breedte 1.37m, ruimte voor closet 1.37m. Hoogte closet 48cm (met bril). Deurbreedte 86cm. Drempel <2cm. 

Laatste controledatum: maart 2000.

Zeist

Kerk Evangelische Broedergemeente, Zeist.

Kerk Evangelische Broedergemeente, Zusterplein. Evangelische Broedergemeente, Zusterplein 20, 3703 CB. Telefoon 030 6922213

../images/pictogram/ingang.Gifimages/pictogram/min.gif images/pictogram/toilet.gifimages/pictogram/min.gif

De kerk van de Evangelische Broedergemeente werd gebouwd in 1768 door Morits von Schweinitz. Het klokkentorentje kwam er pas bijna een eeuw later op. Aan de buitenkant lijkt de kerk op een fors woonhuis en binnen denkt men ook eerder aan een ruimte voor een ontmoeting dan aan een kerkzaal. De kerk is hoofdzakelijk wit geschilderd, een symbool van vreugde. 

Toegankelijkheid: Rolstoelgebruikers(sters) kunnen de kerk alleen binnengaan via een vlonder, want er is een flinke stoep. Ons is verzekerd dat de vlonder er altijd ligt als de kerk open is. Binnen is de ruimte volledig drempelvrij en goed toegankelijk. Er is ook een aangepast toilet (geen ITS).

Laatst gehouden controle: