../images/pixelzwart.gif (807 bytes)

 
../images/pixelzwart.gif (807 bytes)
pixelwit.gif (43 bytes) 
    
  Recreatie 
  
  Agenda 
    
  Tentoonstellingen 
   
  Provincies:  
   
  Index 
   
  Routeplanner 
   
   
   
     
     
   
   
   

 

 

 
   
   
   
   
   
   
 

   
   
   
 
 

De Recreatiekrant

(Deze site is bijgewerkt op 31 dec. 2007)
Uitgever en redactie
wensen u

een plezierige
jaarwisseling en een
gelukkig nieuw jaar!

Teken 'voor naar volgende of einde bericht'.

De Webweg verhuist
Op de valreep van het nieuwe jaar is De Webweg druk met een verhuizing. We hopen er op 8 januari 2008 weer te zijn. Schoolweg 28 wordt nummer 24. Het postbusnummer 730, 3700 AS Zeist blijft ongewijzigd. 

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

'Schilders van de Ziel' overzicht van werk van symbolistische kunstenaars


Cul de lampe (sluitvignet. Uit: Les fleurs du mal (De bloemen van het kwaad). Gravure van Odilon Redon, 45 x 31,5 cm, uit een privécollectie in Parijs. 

Foto Singer Laren)

Foto van gravure van Odilon Redon.

In Museum Singer Laren wordt tot en met 27 januari 2008 een groot overzicht gegeven van ruim 150 kunstwerken van bekende symbolistische kunstenaars als Gustave Moreau, Aman-Jean, Odilon Redon, Camille Claudel, Maurice Denis en vele anderen. 'Schilders van de Ziel - Symbolisme in Frankrijk' toont schilderijen, werken op papier en sculptuur uit de periode 1890-1914. De laatste expositie van Europese symbolisten in Nederland dateert van ruim dertig jaar geleden in Museum Boymans van Beuningen. Meer .. 

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

'Het lichaam Blootgegeven' expositie tekenonderwijs in vroeger eeuwenDeze tekening 'Anatomsiche Engel'  uit 1746 is van Jacques Gautier d'Agoty.

(Foto Het Slot Zeist)

Foto van tekening van Jacques Gautier d'Agoty. De anatomsiche engel is uit 1746.

In samenwerking met de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam wordt in Het Slot Zeist tot en met 30 december 2007 de tentoonstelling "Het lichaam bloot gegeven - 'Tekeningen uit de collectie van de Rijksakademie, 1766-1900' gehouden. Deze thematische tentoonstelling, die eerder plaatshad in het Allard Pierson Museum, is gemaakt door studenten Kunstgeschiedenis en Museumstudies van de Universiteit in Amsterdam. Meer ..

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

Problemen voortvarend aangepakt 
Belangrijk deel van Slot Zeist  weer toegankelijk voor rolstoelgebruikers


Het Slot Zeist. De foto is van voor de restauratie.

(Foto Uitgeverij Alandsbeek)

Foto van Het Slot Zeist

Zeist heeft woord gehouden en heeft de problemen van ontoegankelijkheid van Het Slot Zeist na de restauratie met spoed aangepakt. Hoewel nog niet alle wensen zijn vervuld, is het grootste deel van Het Slot opnieuw toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zo zijn in korte tijd alle toegangen in de culturele vleugel aan de kant van het plein opgehoogd en drempelvrij gemaakt. Dat betekent dat niet alleen de expositieruimte, maar ook het nieuwe restaurant toegankelijk is voor mensen met functiebeperkingen. Vandaag kreeg De Webweg bericht van Het Slot dat ook de oude ingang voor rolstoelgebruikers, rechts onder de trap, weer is hersteld. Ook de plateaulift is terug.  
Meer ..

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

Speciale rondleidingen Hubertus 
over kunst nog niet toegankelijk
In het Jachthuis Sint Hubertus in het Nationale Park De Hoge Veluwe worden van november 2007 tot en met januari 2008 speciale rondleidingen gehouden die geheel gewijd zijn aan de kunst in dit voormalig buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. De gewone rondleidingen in het jachthuis zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zij het dat de mogelijkheden beperkt zijn. De rondleidingen over kunst zijn echter (nog) niet toegankelijk voor mensen met functiebeperkingen. Meer ..

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

Oran oetan geboren in Ouwehand
Vroeg in de ochtend van maandag 22 oktober is in Ouwehands Dierenpark te Rhenen een Orang oetan geboren. Moeder en jong maken het uitstekend. Jewel is al een ervaren moeder. Zij is ooit in beslag genomen in Israël en via het fokprogramma in Ouwehands Dierenpark terecht gekomen. De vader is Bako, een van de mannetjes, die ook in Rhenen is geboren. Meer ..

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

Boek en expositie over tekeningen van Van Gogh in Kröller-Müller 


Arenlezende boerin, tekening van Vincent van Gogh, gemaakt in 1885.

(Foto Kröller-Müller Museum)

Foto van arenlezende boerin, een tekening van Van Gogh.
Tegelijk met het verschijnen van het boek 'Tekeningen en grafiek van Vincent van Gogh in de collectie van het Kröller-Müller Museum' is in dit museum op 11 oktober 2007 een tentoonstelling geopend van een groot deel van deze tekeningen van Van Gogh. De expositie is te zien tot en met 27 januari 2008. Meer ..

Teken voor ´naar volgende of einde bericht´.

Klassiek en flamenco op Spaanse avond in Maartenskerk Doorn


De Maartenskerk in Doorn waar jaarlijks de concerten van de stichting Muziek in de Maartenskerk worden gehouden.

(Foto Uitgeverij Alandsbeek)

Foto van de Maartenskerk in Doorn.

De Kamermuziekconcerten van de stichting Muziek in de Maartenskerk werden dit jaar geopend door de pianist Emanual Ax. Op vrijdag 23 november 2007 heeft het volgende concert in de Maartenskerk plaats. Het wordt ditmaal een Spaanse avond, waarop zowel de flamenco liefhebbers als de minnaars van klassieke muziek aan hun trekken zullen komen. Op het programma staan  een combinatie van enkele solowerken voor cello en flamencofantasieën voor de ongebruikelijke combinatie van gitaar en cello. Klik op programma voor meer informatie.

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

Tentoonstelling minitatuurportretten op site van het Koninklijk Huis

Van deze miniatuur is bekend dat deze is aangekocht door Koningin Sophie. Het is een afbeelding van Filips I. 

(Foto in beheer van het Koninklijk Huisarchief, gepubliceerd met toestemming  Rijksvoorlichtingsdienst.)

MI-214-470FilipsI.jpg (82062 bytes)

Voor mensen met functiebeperkingen en zeker als zij liefhebbers zijn van kunst, kan het internet een uitkomst zijn. Een voorbeeld hiervan is de virtuele tentoonstelling op de website van Het Koninklijk Huis. Sinds half juli is op deze site een nieuwe tentoonstelling te zien van portretminiaturen. Getoond wordt een selectie van 21 exemplaren uit de collectie van de Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau. In deze collectie bevinden zich meer dan zevenhonderd portretminiaturen. Het is een van de grootste en best bewaard gebleven verzamelingen ter wereld. Meer ..

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

'Amfitheater' nieuwste aanwinst in beeldentuin Kröller-Müller Museum 

Sculptuur Amfitheater (2005-2007) van de kunstenares Marta Pan. Materiaal graniet
Foto Cary Markerink, Amsterdam.

Marta_Pan_04_CMYK.jpg (125191 bytes)

In de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum  is op 21 juni 2007 ook een nieuw kunstwerk onthuld: een grote sculptuur Amfitheater 2005-2007 van de kunstenares Marta Pan. De kunstenares heeft het ontwerp voor Amfitheater aan het museum geschonken. Het is tot stand gekomen met financiële hulp van de BankGiro Loterij. 
Meer ..

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

Botanische Tuinen in Utrecht deze zomer vol indianenverhalen
In de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht wordt deze zomer veel aandacht besteed  aan de vele inventieve manieren waarop de oorspronkelijke bewoners van Amerika gebruik maakten van  indianenplant_kleur2.jpg (58204 bytes)
planten. Veel indianenverhalen dus in de tuin. die bezoekers tot 1 december 2007 kunnen zien én beleven. Meer ..

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

Filmprogramma Militaire Luchtvaart Museum 2007 sluit op 2 december

Eén van de filmzalen in Het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg.
(Foto Militaire Luchtvaart Museum)


Op elke eerste zondag van de maand zijn er in het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg weer gratis filmvoorstellingen in de twee filmzalen van het museum. Het gaat om luchtvaartfilms uit de oude doos, documentaires over de luchtvaart in het algemeen en de militaire luchtvaart in het bijzonder. Er is uniek filmmateriaal  bij uit het archief van het Militaire Luchtvaart Museum dat nog nooit eerder is vertoond. De  laatste voorstellingen van dit jaar zijn op 2 december 2007. Klik op agenda voor meer informatie.

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

Tiger Moth na restauratie weer terug 
in Militaire Luchtvaart Museum

De gerestaureerde Tigermoth die weer te zien is in de Vreeburghal van het Nilitaire Luchtvaart Museum.
(Foto MLM)

Foto van de gerestaureerde Tiger Moth.

De restauratie van de Tiger Moth, eigendom van het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg is voltooid. Na lange tijd in depot op de Vliegbasis Soesterberg te hebben gestaan, is het toestel weer in de Vreeburghal van het Militaire Luchtvaart Museum te zien. Meer ..

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

'Babbelende Bomenpad' aangepast natuurpad in Arboretum Doorn

Bezoekers proberen tijdens hun wandeling over het 'Babbelend bomenpad' de fraai gemaakte boomtrommel uit.

(Foto Botanische Tuinen Utrecht)

Foto van twee bezoekers die de boomtrommel uitproberen.

Doorn - of misschien kan in dit geval beter worden gezegd Nederland - is een bijzonder natuurpad rijker. Ditmaal niet alleen omdat het pad (ook) geschikt is voor mensen met functiebeperkingen, maar bovendien omdat het natuurpad door het Von Gimborn Arboretum gaat. Dat betekent een bijzondere  kennismaking met de wereld van de bomen. In dit geval heel bijzonder want het arboretum heeft een collectie die uniek is in de wereld.  Er staan bomen uit vele werelddelen en er zijn zeldzame coniferen in dit park te zien. Het park werd er meer dan eens voor onderscheiden. Meer ..

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

Park Hoge Veluwe biedt blinden en
slechtzienden natuurwandelingen
Vanuit de werkgroep Natuurgidsen van het Park De Hoge Veluwe hebben tien gidsen in Ermelo een cursus voor het begeleiden van blinden en slechtzienden gevolgd. Het heeft ertoe geleid dat het Park unieke wandelingen aanbiedt voor blinde en slechtziende mensen, die de natuur tijdens deze wandelingen ook echt kunnen beleven. Meer ..

Teken voor 'naar volgende of einde bericht'.

 

  ../images/pixelzwart.gif (807 bytes)
    
  Home 
    
  Vorige 
    
  Belangrijk
   
../images/pixelzwart.gif (807 bytes)